Födelsedagstårtan är viktigast

Att fira födelsedagen med gott sällskap och god mat är något många utav oss tycker om att göra, men ibland räcker inte tiden till att pussla ihop en riktig brakmiddag samtidigt som man ska baka fram den obligatoriska tårtan som hör firandet till – som tur är finns ett sätt att undvika onödig stress och press inför födelsedagsfesten: Låt någon annan baka tårtan!

 

När det kommer till födelsedagar, och framförallt när man fyller jämnt, är det mycket att stå i. Inbjudningar ska skickas, mat ska inhandlas och tårta ska baka. Och det om något tar bort feststämningen för födelsedagsbarnet som oftast är den som står för alltihopa och dessutom lagar till allt som ska bjudas på. Men via länken http://www.dintarta.se/motivtarta/fodelsedagstarta kan man i alla fall undkomma en viktig detalj som inte får hoppas över: nämligen den perfekta födelsedagstårtan. Här hittar man tårtor för alla åldrar och man kan dessutom skicka med ett foto som sedan trycks ut rätt på tårtan – vilket också kan vara en kul födelsedagöverraskning för en gäst att ta med sig till kalaset som present. För visst är det viktigt med en bra och god födelsedagstårta? Självklart, speciellt när man tittar på vad bagaren, som Expressen utsett till årets sämsta, (miss)lyckats att baka fram. Där hade födelsedagsfiraren nämligen beställt en tårta som enligt sin bild skulle föreställa prinsessan Elsa från Disney-filmen Frost, vilket inte alls var den tårta det fick vilket man tydligt ser på bilden som de lagt upp på nätet som du kan se genom att klicka här. Men precis som en användare på sajten där bilden publicerats kommenterar så är det sorgligaste med det hela att det faktiskt är en person som tagit sig tid att baka klart tårta. Bakom en tårta som är formad som en figur ligger nämligen flera timmars jobb, rapporterar the Independent, vilket förstås får frågan: var det verkligen värt den tiden med tanke på resultatet? Helt solklart: Nej.

Vilken smak ska tårtan ha?

Något som kan vara svårt att komma på när det kommer till sin födelsedagstårta är vilken smak den ska ha. Men som tur är har tidningen Allt om mat listat en rad smarriga smakkombinationer att hämta inspiration av:

  1. Moussetårta med tre sorters choklad
  2. Mandelmarängstårta med smörkräm, hallon och mandel
  3. Biskvitårta med smak av whisky och mandel
  4. Citron- och apelsincheesecake, också rolig variant av tårta

Post Navigation