Inget fel med ingrepp

Det är mycket snack om skönhetsingreppen nu. Något som är otroligt orättvist är att det i media framställs som något som bara är förknippat med kändisar. Vi vanliga människor förväntas gå och se ut lite hur som helst. Jag är personligen inte alls emot skönhetsingrepp, tvärtom tycker jag man ska få bestämma det själv.

Idag är bröstförstoring ett vanligt skönhetsingrepp som enligt forskare också har blivit allt lättare och säkrare att genomföra. Var tredje svensk kan tänka sig att skönhetsoperera sig på ett eller annat sätt. Mediernas rapportering om detta är närmast obefintlig, nästan som att det råder en tyst överenskommelse om att inte prata och upplysa folk om hur det funkar idag. Detta svenskarnas intresse till trots.

De positiva historierna

Det som är bra är ju att det ofta leder till att folk mår bättre i sin kroppar efter ingreppen. Ett exempel kan vi läsa i Nyheter24.se. Skönhetsingrepp finns i massa olika varianter. Man kan fixa läpparna, justera brösten, fixa ögonbrynen. Om folk mår bättre så måste det ju vara bra. Det kan vi väl alla vara överens om? Ett annat exempel är Anna Book, som gått ut i media och sagt att hon känner sig jättelycklig efter sina ingrepp.

Anledningen till varför vi är många som vill genomföra olika operationer idag varierar nog lika mycket som det finns människor på jorden. Kanske växte man upp med dåligt självförtroende. Kanske skedde en olycka som gjorde att man på något sätt blev missnöjd med sin kropp. Många vill lyfta brösten eller fylla rumpan efter de har fött barn. Alla komplex är unika. Men man ska inte gå runt att skämmas över sin kropp, det är väl huvudsaken!

Post Navigation