Italienska viner

Något som är väl värt att inta i Alperna är något så flådigt som italienska viner.

Tyska, australiensiska och kaliforniska viner, men det är ändå i Italien de är som duktigast på att producera vin. Ok, Frankrike kommer på en riktigt god tvåa, det ska sägas, men om jag fick dricka ett vin innan jag dog skulle det definitivt vara italienskt.

Det finns också mycket god mat att äta till italienska viner. Kanske är det godaste faktiskt italiensk salami. Det är så oerhört gott med en tallrik med italienska ostbitar, italienska korvbitar och kanske en redig klase vindruvor. Och till det två höga vinglas som är halvfulla med ljummet, rött, italienskt vin. Jag säger er, gott folk, det här skulle jag inte tacka nej till någon dag av veckan någon dag på året.

Så, när ni beger er till Alperna… då är det här vad ni ska antingen packa eller se till att arrangera när ni är där, och sitter uppe på alptoppen och njuter av utsikten och solen.

Post Navigation