Kyckling till middag!

När vi går där längs gångarna i matbutiken och tittar hylla upp och ned, sticker in näsan i kyldiskarna och stökar runt lite i charkdisken, ja då kan det kännas som om det är ganska så svårt att bestämma sig för vad man ska äta till middag. Men som tur är finns det en hel del basvaror som man kan se till att köpa på sig som man alltid kan göra någonting gott av, och kyckling är verkligen en av de basvarorna! På http://www.matklubben.se/recept/kyckling kan du se en mängd olika kycklingrecept, och det är verkligen ingen lögn att säga att kyckling kan varieras i det nästintill oändliga. Men varför ska man äta kyckling då?

  • Det är nyttigt! Kyckling innehåller ganska lite fett men väldigt mycket proteiner, vilket är bra för att man ska känna sig mätt, och protein är kroppens byggstenar som ser till att vi blir och håller oss starka.
  • Det är mer miljövänligt än annat kött! Om du är nyfiken på varför så kan du kika i den här artikeln.
  • Det är som sagt väldigt lätt att variera, kyckling ingår i nästan alla världens olika kök och det finns därför alltid ny inspiration att få om hur man ska tillaga fågeln. Du kan också välja om du vill göra en nyttig kycklingsallad eller om du vill göra en riktigt gräddig kycklinggryta eller till och med fritera – beroende på vart du känner att du är på skräpmatsskalan just i dag så finns kycklingen där för dig.
  • Det är enkelt! Det krävs inget geni för att tillaga kyckling, faktum är att det räcker med att lägga kycklingfiléer i en ugnsform, krydda dem lite och sedan låta dem stå i ugnen tills de är helt genomstekta – det enklaste sättet att se om de är färdiga är att använda termometer.

Så när du går där i gångarna på matbutiken, se till att lokalisera kycklingen och fyll korgen med detta fantastiska livsmedel! Vårt tips är att du väljer att köpa majskyckling eller ekologisk kyckling, då har den fått bra foder och har fått växa upp i sin egen takt. Köper du kyckling från till exempel Bjärefågel så får du garanterat en bra fågel som haft det bra under uppväxten.

Post Navigation