Lagra viner och champagne i kyl

Det finns många sanningar i vinbranschen. För det första: vin ska serveras i rätt temperatur. För det andra: det ska gärna lagras. För det tredje: kvinnor gör bättre vin. Eller?

De flesta börjar hänga med i det som vinexperter har sagt i evigheter. Vin doftar mer och smakar bättre i rätt anpassad temperatur och om det får tid att mogna (lagras). Många missuppfattar det som att allt vin ska vara kylt och till samma temperatur, vilket absolut inte stämmer. En Cylinda vinkyl regleras temperaturen alltid och du kan lagra ditt vin på det sätt som det är tänkt att göras.

Temperaturen avgör aromen

Det finns enkla guider som ger dig bra generella angivelser i vilken temperatur ett vin ska serveras. Vin är en mycket delikat dryck som kräver enorm balans för att det ska bli gott, och aromerna utvecklas olika i olika temperaturer. Detsamma gäller champagne, som är en exklusivt torr mousserande vindryck. Torrheten gör dock att den känns alldeles för sträv om den inte serveras tillräckligt kyld.

” Så hur ska man egentligen servera champagne när det kommer till temperatur? Jo, den ska vara relativt kall med en serveringstemperatur på 6-8 grader. Ett tips är att ställa champagnen i kylskåp i god tid innan flaskan ska öppnas för att få den kall. Det tar minst två till tre timmar i kylen.” expressen.se

Detsamma gäller när du ska lagra ett viner och champagne. Du behöver inte välja ut en dyr dryck, de flesta går bra att lagra och kommer utveckla sina aromer. Det bästa är om du har en snygg display i din vinkyl så att du kan få en riktigt snygg vinsamling. Läs mer om bra tips här!

Post Navigation