Män och mat

Hur våra matvanor ser ut styrs en del utifrån om vi är män eller kvinnor. Exempelvis visar undersökningar att män värdesätter att äta lunch på arbetstid högre än vad kvinnor gör. Män uppskattar även sina mammors mat mer än sina partners och de skyltar inte gärna med att de äter godis då och då.

I en ny undersökning kan man läsa att män tar en längre lunch än vad kvinnor gör. De avnjuter även lunchen utanför arbetsplatsen i större utsträckning, skriver Metro. Över hälften av männen i undersökningen tar över en halvtimmes lunchrast och bland kvinnorna är det bara 38 procent som gör det. Generellt verkar männen vilja ha mat som de blir mätta på och som är hyfsat billig. De värdesätter även högre än kvinnorna att maten ska vara restauranglagad.

Föredrar sina mammors mat1544809-be-happy

Vad den här undersökningen egentligen visar kan diskuteras, men klart är i alla fall att många män värdesätter mat och verkligen vill njuta av den. När det kommer till hemlagad mat verkar det vara mammas mat som föredras framför frugans, i alla fall i Storbritannien. Där skulle över hälften av männen hellre äta sin mammas mat än en måltid som deras partner lagat. 27 procent av de brittiska männen erkänner dessutom att de ibland åker hem till sina mödrar och äter utan att berätta det för sin partner. Varför så många män tycker mer om sina mammors mat tror experter har att göra med att män söker tröst i den mat som de växt upp med. De uppfattar även ofta att mammorna lagar riktiga måltider och att partners måltid inte räcker till. Många män erkänner dock att mammas mat kanske är lite godare för att hon har mer tid över till matlagning. Läs mer.

Män mörkar sitt godisätande 1864232-grocery-store-man

När det kommer till män och sötsaker, har många uppfattningen om att kvinnor oftare är de stora gottegrisarna, men så är absolut inte fallet. Precis lika många män som kvinnor gillar att äta något sött då och då. Och ska man ge en bort en fars dag present, en present till pojkvännen eller kanske en till morfar eller farfar, kan man absolut ge bort godis. Det lär verkligen uppskattas. Varför många tror att kvinnor gillar godsaker mer än män, har snarare att göra med att män inte skyltar lika mycket med sitt godisätande som kvinnor gör. I Expressen kan man läsa om ett experiment som visar att män mörkar att de äter godis. I experimentet stängde man in 100 personer i ett lufttätt rum i ett dygn. Försökspersonerna fick fri tillgång till mat av olika sort. När testpersonerna sedan blev utsläppta och fick redogöra för vad de ätit, rapporterade framförallt männen att de inte ätit godis, fast de faktiskt gjort det. De hade helt plötsligt ”glömt bort” att de stoppat i sig godiset.

Post Navigation