Resa, äta, leva!

stamplaNu kanske många av er tror att denna sajt handlar om något har att gör med att stämpla eller stampla, vad det nu än kan tänkas betyda. Men ni har som vanligt fel, och därför så tänker jag berätta avr den här sajten egentligen handlar om. Stampla är nämligen bara ett kodnamn för vad som egentligen borde läsas baklänges, då blir det nämligen Alp mat. Om man tar bort det s:et det vill säga, och det tänker vi också göra. Bort med s:et och då blir det kort och gott alp mat. Den här sidan handlar alltså om mat i alperna.

Alla har vi troligtvis någon gång varit på skidresa med en önskan att hyra fjällstuga och många av oss har säkerligen då också varit i alperna. För er som inte vet, är Alperna Europas största bergskedja som ligger i både Tyskland, Österrike, Schweiz, Italien och Frankrike. Här erbjuds det underbar skidåkning, och backarna här går inte ens att jämföras med de svenska fjuttiga skidbackarna. Eller ja, jämföra kan man väl, men man kommer troligtvis ändå bara bli besviken. Det enda som är rättvist att jämföra med skulle vara Åre i så fall.

Hyr som helst, visst minns vi alla den goda maten som vi ätit under våra resor i Alperna. Hur gott som helst! Det finns nog inget bättre än att mitt uppe i en backe sätta sig på en Restaurang, och beställa in en ljuvlig Gulaschsoppa och en kall öl dit det. Samtidigt som man avnjuter detta, gassar man ivrigt i solen i hopp om att åtminstone få en bra bränna i ansiktet. Detta är livet mina vänner!