Svenskarna äter GI-mat

Vi svenskar har börjat äta mer efter GI-metoden och har dragit ner på kolhydraterna samtidigt som vi börjat äta mer kött och grönsaker. Varför vi gjort det är förmodligen för att dieten är bra för kroppen och enkel och god att följa.

mat grönsaker

I Dagens Nyheter kan man läsa att våra kostvanor har blivit mer lika de som GI-metoden förespråkar. Det är i en rapport från Jordbruksverket som man konstaterar att svenskarna nu äter mer kolhydratfattiga dieter och äter allt mindre bröd och ris. Vi fortsätter dock att öka vår konsumtion av kött, frukt, ägg, ost och grönsaker. Varför man tror att vi svenskar har börjat äta mer GI är just för att sådana typer av dieter har fått ett mycket stort genomslag och så även i statistiken.

Få färdig GI-mat

Att GI har fått stort genomslag har förmodligen många anledningar men en anledning kan vara att den ger resultat med relativt enkla medel. Man kan fortfarande äta goda måltider, men ändå lyckas tappa kilon. Den som tycker att det är svårt att hålla sig till GI-metoden hela tiden, kan passa på att beställa hem matlådor från https://www.giboxen.se/. Då får man färdiga matlådor som är gjorda enligt GI-metoden och som är väldigt goda. För att läsa mer om vad för typ av mat man får i lådorna och vad företaget bakom lådorna håller på med just nu, kan man besöka deras Facebook-sida.

Bort med GI-märkningen

Det kan vara knepigt att följa GI-metoden och extra knepigt blev det för ett tag sedan när Livsmedelsverket förbjöd företag från att märka sina varor med GI. Exempelvis har det förut funnits bröd som varit märkta med GI och då har man vetat att man kan äta det brödet om man använder sig av metoden. Nu finns det dock alltså inte kvar längre. Läs mer.

Post Navigation