Tid är pengar

Det finns så mycket härligt ute i världen. Så mycket kärlek, så mycket natur, så mycket kultur: SÅ mycket att göra! Tyvärr kan vi inte njuta av att göra vad som helst när vi vill, utan vi måste gå till arbete och sköta andra viktiga saker. Det bästa är ju självklart att ha ett jobb som man verkligen trivs med, så att det inte blir jobbigt, eller ett projekt att ta sig dit. Istället glider det enkelt, och man mår bra – även om klockan är 15 på en måndag och man vet att det är fyra dagar kvar tills nästa helg. Men tyvärr är det ju inte möjligt för alla. Sanningen är nog att det är otroligt ovanligt att få jobba med det man älskar, det är i alla fall ingenting som alla går igenom hela livet med att göra. Just eftersom det är så, måste man försöka utnyttja sin lediga tid till dess fullo. Alla borde faktiskt utnyttja de möjligheter som finns i en tid som denna. Ta bara det här med att få mat hem, istället för att gå till affären? Kvalitén är lika hög, men du sparar tid. Och alla vet ju att tid är pengar. Om du vill ha en kasse från en känd mataffär kan du beställa coops matkasse.

Och då menas även vardaglig ledighet, som när du går hem från jobbet klockan fem. I en artikel här har det skrivits om tid. Den menar på att vi har blivit mindre stressade, men att vi använder tiden sämre. Så här skriver de:

Men i stället har det småttiga tagit över vår vardag. Det innebär att stor del av tiden går åt till lätta men tråkiga saker, på bekostnad av de svåra och roliga.

 

 

Post Navigation